2018-12-29

TÜRK VERGİ SİSTEMİ ÜZERİNE SÖYLEŞİLER PANELİ GERÇEKLEŞTİ



NKÜ Maliye Topluluğunun  TÜRK VERGİ SİSTEMİ ÜZERİNE SÖYLEŞİLER paneli 27.12.2018 tarihi saat 13.30-15.00 arasında gerçekleşmiştir.

Panelde ilk olarak panel organizatörü NKÜ Maliye Topluluğu başkan yardımcısı Miray DÜNDAR konuşma yapmış, panelin açılış konuşmasını ise İİBF Dekanı Prof.Dr.Ensar NİŞANCI gerçekleştirmiş, ardından NKÜ Maliye Topluluğunun koordinatörü  Dr.Öğr.Üye.Gamze Yıldız ŞEREN KURULAR'ın moderatörlüğünü üstlendiği panel Yeminli Mali Müşavir Süleyman Sabit DURLANIK ve Yeminli Mali Müşavir Bülent ŞİŞMAN'ın konuşmalarıyla devam etmiştir. 

Yeminli Mali Müşavir Süleyman Sabit DURLANIK konuşmasında Türk Vergi Sisteminin genel görünümünü ortaya koyarak, modern vergi sistemlerinin gelişimi, hukuk, uluslararası ilişkiler ve vergi bağı ile ilgili detaylı bilgiler aktarmış, bunların yanı sıra öğrencilere gelecek planlarını yaparken neler yapmaları hususunda tavsiye ve önerilerde bulunmuştur. 

Yeminli Mali Müşavir Bülent ŞİŞMAN da Türk Vergi sistemini kendi penceresinden yorumlayarak, sosyal bilimlerin iş alanlarında maliye öğrencilerinin eğilmeleri gereken temel alanlar hakkında bilgi vererek öğrencilere bu yolda çok çalışmaları gerektiğini özellikle belirtmiştir.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından soru cevap bölümüne geçilmiş, akabinde NKÜ Maliye Topluluğunun koordinatör yardımcısı Dr. Öğr.Üyesi Simla GÜZEL'in ve NKÜ Maliye Topluluğu Başkanı Osman BEDİR'in konuşmacılara katılım belgelerini vererek teşekkürlerini iletmeleri ile panel son bulmuştur.  

Tüm NKÜ Maliye Topluluğu üyelerine ve diğer katılımcılara teşekkürlerimizi iletir, bundan sonra gerçekleşecek olan faaliyetlerimizde sizleri yine aramizda görmekten mutluluk duyacağımızı belitmek isteriz.