2018-09-12

YEŞİLAY, 15 BİN İZCİYE TEMEL BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDi



YEŞİLAY, 15 BİN İZCİYE TEMEL BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

Yeşilay, 15 bin izciye temel bağımlılık eğitimi verdi

 

Yeşilay, İBB Beykoz Yaz İzci Kampı’nda 80 gönüllüsü ile 15 bin izciye temel bağımlılık eğitimi vererek bağımlılıklara karşı bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

 

 

 

 

Yeşilay, izci kamplarında bağımlılıklara karşı önleme ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Yaz İzci Kampı’nda 80 gönüllüsü ile 15 bin izciye temel bağımlılık eğitim verdi. Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Komisyonu Başkanı M. Esad Arar ile Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık,  İBB Beykoz Yaz İzci Kampı’nı ziyaret ederek izcilerle bir araya geldi. 

“Kamplar, gençler için büyük fırsat!” 
İzcilere bağımlılık eğitimi verilmesinin önemine değinen Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık, "Bugün gençleri, teknoloji bağımlılığı dediğimiz sistemin içerisinden çekip doğayla bütünleştirebildiğiniz, sosyal ilişki kurdurabildiğiniz, sorumluluk almalarını öğretebildiğiniz bir yapı içerisinde yer almasını sağlıyoruz. Yeşilay, bu yıl 80 gönüllü ile toplam 15 bin izciye yaş gruplarına göre temel bağımlılık eğitimi verdiği izci kampları, büyükşehirlerde yaşayan çocuklar için büyük bir avantaj. Yeşilay'ın desteklediği sağlıklı yaşam ve bağımlılığın önlenmesi noktasında son yıllarda yaptığımız çalışmalar, izci kamplarının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda." dedi.

50 bin izciye ulaşıldı! 
2013 yılından bu yana Türkiye İzcilik Federasyonu ile birlikte gerçekleştirilen izcilik kamplarında çocuklara ve gençlere bağımlılıklardan uzak keyifli vakit geçirebilecekleri, çeşitli yaşam becerilerini kazanabilecekleri, boş vakitlerini doğru değerlendirebilecekleri çeşitli imkanlar ve faaliyetler sunuluyor. Yeşilay bugüne kadar Başakşehir Kayabaşı İzci Kampı, Beykoz Hekimbaşı Yaz İzci Kampı, Çanakkale Gelibolu İzci Kampı, Bolu Aladağ İzci Kampı, Kastamonu İzci Kampı, Giresun İzci Kampında kurduğu Yeşilay istasyonları ile 50 binin üzerinde izciye ulaşarak temel bağımlılık eğitimi verdi. Bu eğitimler, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, uyuşturucu madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığının yanı sıra Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının bir parçası olan sağlıklı yaşam eğitimlerini de kapsıyor.