2022-05-16

Baskıresim Topluluğu Bahar Şenliklerinde!



 

Üniversitemiz bahar şenlikleri programı kapsamında, bölümümüz Arş. Gör. Enis Malik DURAN'ın koordinatörlüğünü yaptığı Baskıresim Topluluğu da etkinlik alanında yerini aldı. Topluluk üyeleriyle organize edilen baskıresim standı şenliğe katılanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 

Ziyarete gelenler linol plaka üzerinde tasarlanan imajları bez çanta, tshirt, kağıt üzerine basarak kendi tasarımlarını gerçekleştirme fırsatı buldular. Stantta yer alan baskı presini ilk kez gören ve kullanan katılımcılar heyecan verici bir deneyim yaşadıklarını belirttiler. Topluluk üyeleri farklı renklerin farklı yüzeylere basılması konusunda katılımcılara kılavuz yaparak baskıresim workshopu gerçekleştirdiler. Katılımcılara sunulan linol plakalar ve oyma aletleriyle bazı ziyaretçiler üyelerimizin yönlendirmesiyle kendi tasarımlarını plakaya oyma deneyimi yaşadılar.

Gün sonunda yaklaşık 50 adet bez çantaya, sayısız kağıda ve katılımcıların getirdikleri tshirlere baskı yapıldı. Şenliğe farklı bir deneyim alanı yaratarak değer katan Baskıresim Topluluğu'na ve bu organizasyonun gerçekleşebilmesi için tüm desteği sunan üniversitemize de çok teşekkür ediyoruz.