2022-06-08

NKÜ Afet Topluluğu Arama Kurtarma Ekibi Üniversiteler arası Arama-Kurtarma Yarışmasına Katıldı

Afetlerde doğru davranış kültürünü geliştirmek amacıyla AFAD’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte 26-29 Mayıs’ta Kastamonu Yolkonak’ta düzenlediği programda 553 genç ve gönüllü bir araya geldi. Üç gün süren yarışmalara 25 ildeki 32 üniversitede öğrenim gören toplam 448 genç katılım sağladı. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve üniversite öğrencileri arasında AFAD Gönüllülüğünü teşvik etmek için ‘Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması’nda Enkaza Girişte Standart Operasyon Prosedürleri, Enkazda Kurtarma (Üstten ve Yandan Giriş teknikleri İçeren), Doğada Kayıp Arama (GPS ile Koordinat Bulma ve Sedye Taşıma), İple Yapay Tırmanış (Kule Üzerinde) ve Afet ve Acil Durumlar Hakkında Bilgi Yarışması gibi konular yer aldı. Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ‘Sahaya Giriş Parkur puanından 100, ‘Arama ve Kurtarma Parkur puanından 94, Doğada Kayıp Arama Parkur puanından 69, Yapay Tırmanış Parkur puanından 75,6 ve Bilgi Yarışması puanından da 70 puan alarak toplamda 408,6 puanla yarışmayı 14. sırada tamamladı.