2024-03-19

Edirne Konulu Fotoğraf Yarışması Şartnamesi



 TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

SARAY GEZİ TOPLULULUĞU

EDİRNE KONULU FOTOĞRAF YARIŞMA ŞARTNAMESİ

TEMA

"EDİRNE"

 

 

YARIŞMANIN AMACI

 

Edirne'nin tarih dolu sokaklarında, kültürel mirasıyla bezeli köşelerinde ve her biri birer hazine niteliğindeki detaylarında yakalanan enstantaneleri ölümsüzleştirmek için bir araya geliyoruz. Saray Gezi Topluluğu, bu muhteşem şehrin sunduğu değerleri keşfetmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Edirne Temalı Fotoğraf Yarışması" düzenliyor. Bu yarışma, sadece bir fotoğrafı çekmekle kalmayıp aynı zamanda toplumumuzu, çevremizdeki canlıları, doğal kaynaklarımızı ve yaşadığımız dünyayı farklı bir bakış açısıyla görmeyi hedefliyor. Her bir kare, bir hikaye anlatmalı ve izleyicileri derinden etkilemelidir. Edirne'nin derinliklerindeki tarih, doğanın zarafeti ve insanın yaratıcılığıyla dolu bu fotoğraf yarışması, katılımcılarına unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

 

 

GENEL KATILIM ŞARTLARI

 

· Yarışmaya katılım ücretsizdir.

· Yarışmaya profesyonel veya amatör fotoğraf makinası, tablet, cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflarla katılım sağlanabilir.

· Fotoğraflar üzerinde herhangi bir program dahilinde oynama kabul edilmeyecektir.

· Yarışmacılar en fazla üç fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

· Fotoğraflar üzerinde isim numara vb. Görseli etkileyici hiçbir unsur bulunamaz.

· Fotoğraflar gezi esnasında çekilmiş olmalıdır.

· Sadece topluluk üyeleri geziye ve yarışmaya katılabilir.

· Yarışmanın düzenleyicisi olan Saray Gezi Topluluğu Yönetim Kurulu ve jüri üyeleri ile birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.

· Fotoğraf yarışması ilanından itibaren son gönderim tarihi: 27 Mart 2024

· Ödüllerin ilanı: 01 Nisan 2024

 

 

 

 

TELİF HAKLARI

 

· Katılımcı, derece, mansiyon alan ve sergileme yapılacak fotoğrafının /fotoğraflarının Saray Gezi Topluluğu sosyal medya hesaplarında, web sitelerinde yer alan hesaplarında kullanılmasına izin verdiğini kabul eder.

· Bu şekilde kullanılan eserler için, fotoğraf sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve fotoğrafın/fotoğrafların kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

· Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin her türlü hukuki/cezai sorumluluğu katılımcıya aittir.

· Katılımcılar; saraygezitoplulugu@gmail.com e-posta adresine fotoğraflarını yollamakla yarışma koşullarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.

 

ESERLERİN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖREVLENDİRİLMESİ

 

· Fotoğrafın isimlendirmesi kısa ad şeklinde yapılmalıdır.

· Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.

· Gönderilecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden hazırlanmalı ve tek bir klasör içerisinde e-posta olarak gönderilmelidir. Metin belgesi hazırlanarak iletişim bilgileri yazılmalı ve bu e-postaya ek olarak eklenmelidir.

· Gönderilecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır.

· Fotoğraf üzerinde isim, imza, logo, tarih, işaret, çizim vb. bilgiler bulunmamalıdır.

· E-posta adresine gönderilecek fotoğraflar bozulmamış olmalıdır.

 

 

YARIŞMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ

 

· Fotoğrafların değerlendirilmesi jüri tarafından yapılacaktır.

 

 

JURİ

 

· Öğr. Gör. Şükran ÜNEŞ

· Öğr. Gör. Pınar ONGAN

 

 

ÖDÜL

Birincilik Ödülü: Kamp Sandalyesi

 

 

 

İLETİŞİM

Şükran ÜNEŞ

sunes@nku.edu.tr

(0282) 250 - 4224

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Saray Meslek Yüksekokulu