2022-03-29

Bibliyofil 1 Baskıresim Topluluğu Ekslibris Sergisi



 

Baskıresim Topluluğu Kütüphane Haftası sebebiyle anlamlı bir sergi gerçekleştirdi. Bibliyofil I Baskıresim Topluluğu Ekslibris Sergisi üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Fuaye alanında açıldı. Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Rasim YILMAZ, Peyaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rüya YILMAZ, Resim Bölüm Başkanı Dalila ÖZBAY, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Sevim GAYTANCIOĞLU, üniversitemiz öğretim elemanları, değerli öğrencilerimiz ve sanatseverler katılarak sergiye büyük ilgi gösterdiler.

Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik DURAN'ın belirlediği konsept ile gerçekleştirilen sergide, çok eski dönemlere tarihlenen ve günümüzde ulusal ve uluslararası alanda varlığını sürdüren ekslibris geleneği, üniversitemiz bünyesinde de çeşitli örneklerle tanıtılmış oldu. Üniversitemiz eğitimcilerinin ve öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergide, üniversitemiz eğitimcileri adına yapılan ekslibris çalışmaları dikkat çekti. Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP adına Prof. Melihat TÜZÜN tarafından yapılan; Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM adına Arş. Gör. Enis Malik DURAN tarafından yapılan; Rektör Hocamız Prof. Dr. Mümin ŞAHİN adına Arş. Gör. Enis Malik DURAN tarafından yapılan; Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI adına öğrencimiz Zehra Nur KARAMAHMUTOĞLU tarafından yapılan; Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ adına öğrencimiz Aslı URUÇ tarafından yapılan; Prof. Dr. Bülent EKER adına öğrencimiz Ebru ALGÜL tarafından yapılan; Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ adına öğrencimiz Zehra Nur KARAMAHMUTOĞLU tarafından yapılan ve Bölüm Başkanımız Doç. Dalila ÖZBAY adına öğrencimiz Kinem KIZILAĞAÇ tarafından yapılan ekslibris çalışmaları sergide yer alan çalışmalardan bazıları oldu. 

Sergide ekslibrisin kitap içinde kullanımına dair bir örnek kitap da sergilendi. İzleyicilerin sergi konseptini daha iyi kavrayabilmeleri için ekslibrisin ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına dair açıklayıcı metinler sergi konseptinin ve ekslibrisin kitaplarla olan bağlantısının daha iyi anlaşılmasını sağladı. 

Bu güzel ve anlamlı sergide başta Araştırma Görevlimiz Enis Malik DURAN olmak üzere tüm katılımcıları kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.