2023-11-07

Cumhuriyet Kazanımları Şiir Dinletisi



Üniversitemizde Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında Tekirdağ NKÜ Genç Edebiyatçılar Topluluğu ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, “Cumhuriyet Kazanımları Şiir Dinletisi” düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonundaki etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Arda GÖKSU, Genç Edebiyatçılar Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Hasan KAYA ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, açılış konuşmasını Doç. Dr. Hasan KAYA’nın yaptığı programda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN da bir konuşma yaptı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında Üniversitemizde yapılan etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birinci Dünya Savaşı yıllarından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüne kadar geçen zamanın bir senaryo şeklinde hazırlandığı programda Genç Edebiyatçılar Topluluğu öğrencileri şiirler okurken; Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencileri de şarkılar seslendirdi. Programda Atatürk’ün sevdiği parçalara da yer verildi.

100. Yıl Marşı ile sona eren etkinliğin kapanışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, programda yer alan öğrencilere teşekkür belgesi takdiminde bulundu.