2022-03-09

Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM Baskıresim Topluluğu Sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemini yansıtan, tarihe mal olmuş, başarılarıyla ilham veren, ülkemiz ve dünya çapında önemli işler başarmış Türk kadınlarının portrelerinin yer aldığı “Öncü Türk Kadın Portreleri Gravür Sergisi”nin açılışını yaptı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik DURAN'ın küratörlüğünde seyirciye sunulan sergi basın ve Tekirdağ halkı tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yahya Kemal Beyatlı Merkezi’nde düzenlenen açılışta konuşan Vali Yıldırım; “Her günümüz kadınlarımızla güzel, her günümüz eşlerimizle, annelerimizle, çocuklarımızla, bizleri yetiştiren öğretmenlerimizle güzel. Onun için bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bugün sadece bir güne sığdırılacak bir gün değildir. Bütün günler, kadınların günüdür. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve beraberindekiler, sergiyi gezerek gravürleri inceledi.