2022-03-31

Yunus Emre Programı

"2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı" münasebetiyle okulumuzun Genç Edebiyatçılar Toplululuğu bir program düzenledi. Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU programın açış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Üniversitemizle ortak programlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günün anlamıyla ilgili konuşmayı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hasan KAYA yaptı. Yunus Emre ve Türkçe yılı vesilesiyle Yunus Emre'yi insanlığa tanıtmak gibi bir sorumluluğun olduğunu belirten Hasan KAYA, ayrıca Yunus Emre Türkçesinin Türkçenin en güzel örneklerinden olduğuna vurgu yaptı. Yunus Emre Şiir Dinletisi ve Yunus Emre İlahilerinin Seslendirildiği programa izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Programa katkı sunan isimler şunlardı:

Prof. Dr. Yaşar ŞENLER

Dr. Öğr. Üyesi M. Oğuzhan KUŞOĞLU