2022-03-15

ÖNCÜ TÜRK KADIN PORTRELERİ SERGİSİ

Üniversitemiz Baskıresim Topluluğu'nun düzenlediği  “ÖNCÜ TÜRK KADIN PORTRELERİ GRAVÜR SERGİSİ” TKNÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılış konuşmasını Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI yaparken, Konservatuar Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Mehmet Semih KARLIDAĞ da konuşma sonrası viyolensel resitali sundu. Resim Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY, üniversitemiz öğretim üyeleri, öğrencilerimiz ve sanatseverler açılışta yer aldılar.

Baskıresim Topluluğu kurucusu olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik Duran’ın küratörlüğünde gerçekleşen sergide, çabalarıyla ülkemiz tarihine adını yazdıran ve ilkleri başaran öncü Türk kadınlarının portre resimlerinin seçkisi yer alıyor. Sergi kapsamındaki çalışmaların her biri gravür teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmiş. Sergide gravür atölyesi öğrencilerinin yanı sıra Resim Bölümü öğretim elemanlarının ve bağımsız sanatçıların eserleri de yer alıyor. 8 Mart Kadınlar Gününün önemine atfen başlatılan projenin seçkisinde 42 farklı sanatçının 42 çalışması izleyiciye sunuluyor. Sergide yer alan her çalışmanın altında bulunan künyeler, çalışmaların içeriği hakkında bilgiler verirken sergiye arşivsel bir nitelik de katıyor.

Sergide Prof. Melihat Tüzün, Ali Cem Güngör, Aslı Uruç, Ayça Ay, Ayçam Buse Çınarcık, Ayşe Kamer Yamacı Korkmaz, Beyza Boynudelik, Bilgesu Vatansever, Bige Gürses, Buket Karabacak, Burcu Timur, Burçin Erdi, Dilan Salğın, Duygu Ertaş, Ebru Algül, Elif Tüfek, Elif Yorulmaz, Emirkan Kurban, Enis Malik Duran, Ezgi Koç, Fatih Özkan, Fatma Avcı, Gamze Öztürk, Gizem Şafak, Hacı Tanrıverdi, Hilal Selime Şen, Kinem Kızılağaç, Merih Yıldız Yılmaz, Merve Sepet, Mervenur Kılıç, Nazlı Öztürk, Nida Nur Erdoğan, Nihan Danacı, Nilay Dikkaş, Nurdan Coşkun, Ömürcan Yorulmaz, Seda Nur Yıldız, Serdar Alp Erçin, Simge Soykaya, Sinem İlyayra Çetin, Sonay Bülbül, Şule Zaimoğlu Akyol'un gravür çalışmaları yer aldı.

“ÖNCÜ TÜRK KADINLARI GRAVÜR SERGİSİ” 21 Mart 2022 tarihine dek TKNÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde izlenebilir.